Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η Ψηλότερη, Πιο Απότομη Και Γρηγορότερη Νεροτσουλήθρα Στον Κόσμο


Το υδάτινο πάρκο Schlitterbahn στο πόλη του Κάνσας, κατασκευάζει αυτό που όταν ολοκληρωθεί θα είναι η ψηλότερη νεροτσουλήθρα στον κόσμο. Και μόνο κοιτώντας τη θέα από την κορυφή του σχεδόν 43 μέτρων ύψους σκελετού της σε πιάνει ζαλάδα και χάνεις κάθε διάθεση να αμφισβητήσεις αυτό τον ισχυρισμό.

Η νεροτσουλήθρα ονομάζεται  Verrükt MEG-A-BLASTER (που το βρήκαν το όνομα οι αφιλότιμοι;) και μάλλον θα πρέπει να σας λείπουν μερικές βίδες (όπως το γράφοντα) για να την κατεβείτε.
Στο τέλος της 43 μέτρων πτώσης (που εγγυημένα θα κάνει το μαγιό σας να φτάσει στο σβέρκο σας) ο σχεδιαστής της και συνιδιοκτήτης του Schlitterbahn, Jeff Henry, φαίνεται να αποφάσισε ότι θα ήταν καλή ιδέα να εκτοξεύσει τους αναβάτες της στη στρατόσφαιρα, προσθέτοντας έναν ικανού ύψους λόφο στην τσουλήθρα.
Το αίσθημα της ελεύθερης πτήσης ενισχύεται επίσης και από τη σχεδόν παντελή έλλειψη πλαϊνών στην ράμπα, τα οποία θα μπορούσαν ίσως να σας σώσουν τη ζωή.
Υπάρχει μια ελπίδα ότι πλαϊνά προστατευτικά ή δίχτυα ή τοίχοι ή κάτι τέλος πάντων που να μπορεί να σώσει τους αναβάτες θα τοποθετηθούν τελικά όταν η MEG-A-BLASTER ολοκληρωθεί, μέσα στον επόμενο χρόνο.
Ελάχιστα μπορεί να γίνουν πάντως, για να μειωθεί το αίσθημα της επικείμενης καταστροφής, που θα νιώθουν οι αναβάτες της όταν θα κοιτάζουν κάτω από την κορυφή της, γνωρίζοντας ότι στο επόμενο δευτερόλεπτο θα κατεβαίνουν τη γρηγορότερη, υψηλότερη και πιο απότομη νεροτσουλήθρα που έχει κατασκευαστεί ποτέ στον κόσμο, αν θέλουν να πατήσουν ξανά σε σταθερό έδαφος. Δείτε:



Πηγή: Dvice


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου