Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο Υπέρτατος Τετράτροχος Υπερήρωας Κατασκευάζεται Στη Ρουμανία (Βίντεο)



Ο κόσμος μας χρειάζεται έναν τετράτροχο ήρωα. Έναν Σούπερμαν με καρδιά ντίζελ, την ικανότητα να διασχίζει ποτάμια χωρίς δεύτερη σκέψη και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος απ' ότι ένας ελέφαντας πάνω σε ξυλοπόδαρα. Λοιπόν, αυτός ο ήρωας είναι ήδη εδώ, το όνομά του είναι απλά Διάσωση (Rescue) και χρειαζόμαστε απελπισμένα - απελπισμένα - ένα δικό μας.


Όντας μια διασταύρωση ανάμεσα στο αρχικό Hummer και το Tumbler του Μπάτμαν, το Rescue κατάγεται από τη Ρουμανία, όπου η Ghe-O Motors αποφάσισε να δημιουργήσει την υπέρτατη μηχανή στην υπηρεσία της ανθρωπότητας στις πιο δύσκολες συνθήκες και στα πιο απρόσιτα μέρη.

Ανάλογα με το μοντέλο, το Rescue μπορεί να τροποποιηθεί για την καταπολέμηση πυρκαγιών, ιατρική υποστήριξη ή απλά τη μεταφορά 11 ανθρώπων δια μέσω οποιουδήποτε κολασμένου εδάφους του ζητηθεί. Για την καταπολέμηση των πυρκαγιών το 3,2 τόνων Rescue μπορεί να μεταφέρει σχεδόν 200 γαλόνια νερό, μαζί με όλες τις σχετικές αντλίες και μάνικες. Αν χρειαστεί να διασχίσει μια μικρή λίμνη στο δρόμο, μπορεί να εφοδιαστεί με πνευματικά μαξιλάρια - πλωτήρες σε κάθε τροχό και να ορμήσει επιπλέοντας στη δράση, ενώ ερπύστριες τύπου τανκ μπορούν να τοποθετηθούν στη θέση των πίσω τροχών για να ανοίξει δρόμο μέσα σε απάτητο χιόνι.

Φυσικά, έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς (4WD) και διατίθεται με μια επιλογή αφύσικα μεγάλων κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων βενζινοκίνητων μοτέρ που βγάζουν 500 άλογα ή έναν πετρελαιοκινητήρα με απόδοση 300 HP. Εκτός του ότι είναι περίπου ένα μέτρο μακρύτερο και 60 πόντους φαρδύτερο από ένα Hummer, οι υπόλοιπες πληροφορίες είναι ελάχιστες. Πάντως η Ghe-O μόλις επέδειξε την έκδοση παραγωγής στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Βουκουρεστίου και ήδη δέχεται παραγγελίες από στρατιωτικές αρχές, υπηρεσίες διάσωσης και εταιρίες.

Γράψε μας για δύο κομμάτια!




Πηγή: Wired

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου