Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ταχύτητα Μετάδοσης 100 Gbps Ασύρματα!



Ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων 100 Gbps μέσω οπτικής ίνας είναι χθεσινά νέα. Αλλά η ίδια ταχύτητα ασύρματα; Αυτό είναι παγκόσμια πρωτιά.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν κύματα μικρότερα του Terahertz (237,5 GHz, σ' αυτήν την περίπτωση), για να μεταδώσουν δεδομένα σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων, με ταχύτητα 100 gigabit το δευτερόλεπτο.
Μάλιστα, μιας και για το συγκεκριμένο πείραμα χρησιμοποιήθηκε σχεδιασμός μοναδικής εισόδου - μοναδικής εξόδου, όπως σημειώνει το TG Daily, πολλαπλές ροές δεδομένων θα μπορούσαν να αυξήσουν το εύρος ζώνης ακόμη περισσότερο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος όμιλος ασχολείται με την απίστευτα γρήγορη ασύρματη μετάδοση δεδομένων, αφού πρόσφατα κατάφερε να πετύχει ταχύτητες 40 Gbps σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Η τεχνολογία αναμένεται να φέρει την υψηλής ταχύτητα πρόσβαση στο διαδίκτυο σε αγροτικές περιοχές, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση πανάκριβων ινών.
Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία σχετικά με το πότε μπορεί η τεχνολογία αυτή να βγει από το εργαστήριο, αλλά οι επιστήμονες σημειώνουν ότι είχε προβλεφθεί ότι θα χτυπήσουμε αυτές τις ταχύτητες μέχρι το 2015. Τουλάχιστον, φτάσαμε εκεί νωρίτερα.

Πηγή: Engadget

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου