Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το Πρώτο Αυτόνομο Αυτοκίνητο Με Δική Του Άδεια Οδήγησης Στην Ιαπωνία

Φωτο: Nissan

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, κατά πάσα πιθανότητα, θα κατακλύσουν τους δρόμους του αύριο. Αλλά πέρα στην Ιαπωνία, το αύριο έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται. Εκεί, αυτό το Nissan LEAF χωρίς οδηγό, μόλις απέκτησε την πρώτη στον κόσμο εθνική άδεια οδήγησης που έχει εκδοθεί σε αυτοκίνητο και όχι σε άνθρωπο.

Ο λόγος για την άδεια αυτή του αυτόνομου LEAF είναι ένας αισιόδοξος στόχος που έχει θέσει στον εαυτό της η Nissan: να πουλάει αυτοκίνητα που δε θα χρειάζονται οδηγό σε οποιονδήποτε θέλει ένα, μέχρι το έτος 2020. Τα περισσότερα από αυτά τα χωρίς οδηγό αυτοκίνητα θα είναι μάλιστα ηλεκτρικά, απ' ότι φαίνεται, χάρη στο εξίσου αισιόδοξο σχέδιο της εταιρίας προς την υιοθέτηση των Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Ιαπωνία.
Παρόμοια αυτοκίνητα δοκιμών από την Audi, τη Volvo και φυσικά τη Google έχουν ήδη εμφανιστεί στους δρόμους στις Η.Π.Α., αλλά οι άδειες οδήγησής τους ισχύουν μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές. Επίσης, χρειάστηκε πολύ δουλειά για να εκδοθούν.
Η σχετική ευκολία με την οποία η Ιαπωνία προώθησε το δικό της πρόγραμμα αδειοδότησης αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, μπορεί να σημαίνει ότι ο πρώτος στόλος αυτόνομων αυτοκινήτων στον κόσμο, θα εμφανιστεί στους δρόμους της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου και όχι στις αχανείς εκτάσεις των Η.Π.Α.

Πηγή: Dvice


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου