Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Το ΜΙΤ Ανακάλυψε Αυτο-Θεραπευόμενο Μέταλλο



Το ΜΙΤ, κατά καιρούς, έχει υπάρξει πεδίο πολύ ασυνήθιστων επιστημονικών ανακαλύψεων, οπότε χρειάζεται κάτι πραγματικά απρόσμενο για να ταράξει τους ερευνητές του.
Η πρόσφατη ανακάλυψη των ιδιοτήτων αυτο-θεραπείας των μετάλλων, πάντως, πέτυχε ακριβώς αυτό. Αν η ανακάλυψή τους σημαίνει αυτό που φανταζόμαστε ότι σημαίνει, τότε μπορεί να έχουμε μόλις γίνει μάρτυρες της γέννησης του Τ-1000 (ξέρετε, από την ταινία Εξολοθρευτής - δείτε τη φωτο).

Προς υπεράσπιση των ερευνητών του ΜΙΤ, η ιδέα ότι μια μάζα μετάλλου μπορεί να θεραπεύει τα σπασίματα του, ακούγεται πράγματι παράλογη. Πολύ περισσότερο όταν λάβουμε υπόψη το τι απαιτείται για να εμφανίσει το μέταλλο τις θεραπευτικές ιδιότητές του. Για να επιδιορθωθεί μόνο του ένα σπάσιμο σε ένα κομμάτι μέταλλο, χρειάζεται όπως φαίνεται να το τεντώσουμε. Με άλλα λόγια, ο ίδιος ακριβώς τύπος δύναμης που θα μπορούσε να σπάσει ένα κομμάτι μέταλλο στα δύο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επιδιόρθωση του.
Διαβάστε τι είχε να πει ο καθηγητής του ΜΙΤ Michael Demkowicz όταν είδε τα δεδομένα:
"Έπρεπε να πάμε πίσω και να ξανα-ελέγξουμε. Αντί να επεκτείνεται [η ρωγμή] έκλεινε. Πρώτα διαπιστώσαμε ότι πράγματι όλα ήταν εντάξει. Η επόμενη ερώτηση ήταν: Γιατί συμβαίνει αυτό;"
Επανεξετάζοντας τα ευρήματά τους, ο Demkowicz και ο πτυχιακός φοιτητής του ΜΙΤ Guoqiang Xu ανακάλυψαν ότι στην πραγματικότητα το εύρημά τους ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου. Το πείραμά τους δεν έδειχνε απλά ότι τα μέταλλα μπορεί μερικές φορές να αυτο-θεραπεύονται σε κάποιο βαθμό. Αντιθέτως, τα ευρήματά τους υποδείκνυαν ότι υπάρχει κάποιος μηχανισμός, μέσω του οποίου τα μέταλλα μπορούν να θεραπεύουν τις ρωγμές τους κάτω από οποιαδήποτε εφαρμοζόμενη πίεση.
Αυτή είναι μια δήλωση που είναι ταυτόχρονα εκπληκτική και τρομακτική, αν λάβουμε υπόψη ότι έχουμε δει πόση ζημιά μπορεί να κάνει ένας όγκος αυτο-θεραπευόμενου μετάλλου, όταν διαθέτει και εγκέφαλο. Εντάξει η ανακάλυψη του ΜΙΤ βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της γέννησης, οπότε αν ανησυχούμε ότι μπορεί να δημιουργήσουν ένα στρατό από Τ-1000, τουλάχιστον έχουμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε.

Πηγή: Dvice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου