Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ο Στρατός Των Η.Π.Α. Δοκιμάζει Έξυπνα Τουφέκια Με Παρακολούθηση Στόχου!


Πέρυσι το καλοκαίρι, μια μικρή πρωτοεμφανιζόμενη εταιρία με το όνομα TrackingPoint παρουσίασε το πρώτο της τουφέκι από μια σειρά "έξυπνων τουφεκιών". Σε αντίθεση με το μέσο τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή, το οποίο απαιτεί υψηλό βαθμό εκπαίδευσης και εμπειρία για να έχει θανάσιμα αποτελέσματα σε μεγάλη ακτίνα, τα τουφέκια της TrackingPoint μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τελείως αρχάριους, ακόμα και από δωδεκάχρονα!
Τα τουφέκια εφοδιάζονται με διόπτρες στις οποίες στεγάζονται μικροί υπολογιστές που τρέχουν Linux, ικανοί να κάνουν εύκολα και στη στιγμή όλους τους περίπλοκους υπολογισμούς που χρειάζονται για να χτυπήσουν ένα στόχο που βρίσκεται μέχρι περίπου 915 μέτρα μακριά.
Σκοπευτές που είναι εξοπλισμένοι με τουφέκια TrackingPoint χρειάζεται απλά να "σημειώσουν" το στόχο τους, πατώντας ένα ειδικό κουμπί που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του προστατευτικού της σκανδάλης. Αφού σημειωθεί ο στόχος, ο σκοπευτής πρέπει απλά να ευθυγραμίσει τη βολή του με το σταυρόνημα που υπάρχει στη οθόνη, το οποίο θα γίνει τότε κόκινο, δείχνοντας μια πιθανώς επιτυχημένη βολή και στη συνέχεια να πατήσει τη σκανδάλη.
Αυτό το σύστημα, θεωρητικά, μπορεί να επιτρέψει σε μη έμπειρους σκοπευτές να πετύχουν το στόχο τους με την πρώτη τους βολή, από σχεδόν 915 μέτρα μακριά, με ποσοστό επιτυχίας 70%.
Αυτό αποτελεί τεράστια βελτίωση σε σύγκριση με εκπαιδευμένους ελεύθερους σκοπευτές του στρατού, εφοδιασμένους με παραδοσιακά τουφέκια.
Οι επαγγελματίες, σε γενικές γραμμές, επιτυγχάνουν ποσοστό επιτυχίας 30% στη πρώτη τους βολή.
Αυτή η δραματική αύξηση στην ακρίβεια της πρώτης βολής είναι που έδωσε το έναυσμα στο στρατό των Η.Π.Α. να παραγγείλει έξι από αυτά τα θανατηφόρα μηχανήματα, με τιμή 27.000$ το ένα.
Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι αυτοί οι ίδιοι υπολογιστές, που τρέχουν Linux, μπορούν να επιτρέψουν τη δικτύωση ενός αριθμού έξυπνων τουφεκιών TrackingPoint, τα οποία μπορούν να πυροδοτηθούν από απόσταση από έναν και μοναδικό σκοπευτή.
Αμάν!



Πηγή: Dvice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου