Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Νέο Πρότυπο Ισχύος Θα Επιτρέψει Τη Φόρτιση Φορητών H/Y Μέσω USB


Μεγάλος ντόρος γίνεται γύρω από το μέλλον του USB. Το USB 3.0 μας έφερε ταχύτητες έως 10 φορές γρηγορότερες από το USB 2.0 ενώ ένα αναστρέψιμο βύσμα βρίσκεται ήδη στα σκαριά ώστε να μη συνδέετε πάντα τη λάθος πλευρά του USB και να χρειάζεται να γυρίσετε ανάποδα το βύσμα.

Τα πιο καινοτόμα νέα, όμως, σχετικά με το USB μπορεί να είναι το USB PD, ένα νέο πρότυπο που θα επιτρέψει να μεταφέρετε τεράστιες ποσότητες ισχύος μέσα από το καλώδιο του USB. Αρκετή ακόμη και για τη φόρτιση ενός φορητού υπολογιστή.
Το νέο πρότυπο USB PD, σημαίνει ότι τα μελλοντικά καλώδια USB θα μεταφέρουν ισχύ μέχρι 100 βατ, αρκετά για την απευθείας φόρτιση ενός φορητού υπολογιστή, καθώς επίσης και τη φόρτιση άλλων συσκευών, όπως ταμπλέτες και τηλέφωνα, πολύ γρηγορότερα.
Επειδή το νέο πρότυπο μπορεί να διαχειριστεί τόσο ισχύ όσο και δεδομένα, το USB θα μπορεί να υπολογίζει ακριβώς πόση τάση θα χρειαστεί, βασιζόμενο σε πέντε "προφίλ" (10W, 18W, 36W, 60W και 100W). Αν φορτίζετε το έξυπνο τηλέφωνό σας θα καταλαβαίνει και θα χρησιμοποιεί μικρότερη τάση. Για τον φορητό υπολογιστή σας θα χρησιμοποιεί μεγαλύτερη.
Οπότε, γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό;
Η παροχή ισχύος μέσω USB θα είναι πιο αποδοτική, κάνοντάς την λιγότερο ακριβή (και πιο πράσινη). Είναι επίσης πιο ασφαλές από τους τυπικούς μετασχηματιστές και πιο βολικό, καθώς είναι πιο εύκολο να κουβαλάς μαζί σου ένα καλώδιο USB.
Επίσης μπορεί να ξεφορτωθούμε αυτούς τους αποκλειστικούς φορτιστές και συνδέσμους που μας επιβάλλουν συγκεκριμένες εταιρίες (Apple). Φανταστείτε να χρειαζόμαστε απλά και μόνο ένα καλώδιο για να φορτίσουμε όλες τις συσκευές μας.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το USB βρίσκεται ήδη παντού, από κτίρια γραφείων μέχρι κατοικίες. Το USB ουσιαστικά είναι ήδη το στάνταρ για τη φόρτιση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, οπότε γιατί να μην το κάνουμε να κάνει περισσότερα;
Αναμείνατε τα πρώτα δείγματα του USB PD κάποια στιγμή μέσα στο 2014 και την παγκόσμια υλοποίηση το 2015.

Πηγή: Dvice

1 σχόλιο:

  1. Το USB 3.0 μας έφερε ταχύτητες έως 10 φορές γρηγορότερες οπότε ποιος μιλάει για το τέλος του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή