Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η Αγορά Των Ιπτάμενων Αυτοκινήτων Ζεσταίνεται Καθώς To Aeromobile Απογειώνεται

Εικόνα:: Aeromobil


Αυτό είναι το κομψό, ελαφρύ Aeromobil, ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε στη Σλοβακία. Μέχρι πρόσφατα, αυτοί που παρακολουθούσαν την πρόοδο του αναρωτιόταν αν θα το έβλεπαν ποτέ να πετάει. Αλλά τώρα, μετά από 20 χρόνια εξέλιξης, το Aeromobil ανέβηκε τελικά στους ουρανούς.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο συμπεριφέρθηκε αξιοθαύμαστα στη δοκιμαστική του πτήση (καθώς και στην οδήγηση προς το αεροδρόμιο), αλλά φάνηκε να είναι λίγο νευρικό μόλις απογειώθηκε. Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι πιλότοι που να έχουν ώρες πτήσης στο ενεργητικό τους πίσω από το τιμόνι ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου, είναι ελάχιστοι και δύσκολο να βρεθούν και κανείς τους δεν έχει πετάξει ποτέ με κάτι τόσο φοβερό όπως το Aeromobil.
Αντί να μοιάζει με πετσοκομένο Cessna, που αναγκάστηκε να κυκλοφορεί στους δρόμους  το Aeromobil δείχνει όμορφο τόσο στον αέρα όσο και στο δρόμο. Χωράει σε μια κανονική θέση στάθμευσης και το καύσιμο του είναι κανονική αμόλυβδη βενζίνη. Είναι πιθανό να έχει και μικρή κατανάλωση μάλιστα, καθώς το βάρος του σκελετού του είναι μόλις 454 κιλά. Επίσης, διαθέτει και αξιοπρεπείς επιδόσεις αφού απογειωθεί, καθώς η ακτίνα δράσης του φτάνει τα 688 χιλιόμετρα και η μέγιστη ταχύτητα του τα 198 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Όσοι πιστεύετε ότι αυτοί οι αριθμοί δεν είναι αρκετά καλοί, μην ανησυχείτε. Η παρούσα υλοποίηση του Aeromobil είναι απλά η βάση για το επόμενο πρωτότυπο, την έκδοση 3.0, η οποία βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή. Όπως ισχύει και για ολόκληρη τη βιομηχανία ιπτάμενων αυτοκινήτων, μόνο το μέλλον θα δείξει αν θα απογειωθεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Πηγή: Dvice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου