Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Η Τεχνολογία Σε Απλά Ελληνικά

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τα Αυτοκίνητα Της Google Πλέον Οδηγούν Καλύτερα Από Εσάς



Παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εμπόδια στην εμφάνιση αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων στους δρόμους σε μεγάλους αριθμούς, η Google έχει φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της, να αντικαταστήσει κάθε άνθρωπο στη Γη με μηχανές. Μέσω ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων, απέδειξε ότι τα αυτόνομα οχήματά της είναι πιο ομαλά και ασφαλή από το μέσο οδηγό.

Ο Chris Urmson, ο επικεφαλής του σχεδίου αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων της Google, είπε ότι η ανάλυση των δεδομένων που καταγράφηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες μιλίων που διανύθηκαν από τα αυτόνομα αυτοκίνητά τους, έδειξε ότι τα ρομποτικά αυτοκίνητα όχι μόνο διατηρούσαν μια πιο ασφαλή απόσταση από τα αυτοκίνητα που ήταν μπροστά τους, αλλά επίσης ότι οι ρομποτικοί εγκέφαλοι επιτάχυναν και ακινητοποιούσαν το όχημα πολύ πιο ομαλά από τους επαγγελματίες οδηγούς του γίγαντα της τεχνολογίας, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Τεχνολογίας του ΜΙΤ:
"Ξοδεύουμε λιγότερο χρόνο σε καταστάσεις επικείμενης σύγκρουσης" είπε ο Urmson. "Το αυτοκίνητό μας οδηγεί πιο ομαλά και με μεγαλύτερη ασφάλεια από τους εκπαιδευμένους επαγγελματίες οδηγούς μας".
Ο Urmson δεν ξεκαθάρισε πως συμπεριφέρονται τα αυτοκίνητα σε άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως χιόνι ή έντονη βροχόπτωση, αλλά ίσως να είναι ασφαλές να στοιχηματίσετε ότι η τεχνολογία βελτιώνεται γρήγορα.

Όσο λυπηρό και να είναι να το παραδεχτούμε, πιθανότατα θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου ένας υπολογιστής θα είναι ταχύτερος σε μια πίστα αγώνων από έναν άνθρωπο οδηγό, αν δεν έχουμε ήδη φτάσει εκεί. Μπορεί κάποια στιγμή να ακούσετε τα παιδιά σας να λένε "ναι, εντάξει, ο Ayrton Senna ήταν σπουδαίος , αλλά το καινούργιο iPhone 27S είναι καλύτερο".

Φαίνεται ότι οι ρομποτικοί επικυρίαρχοι μας καταφτάνουν πιο γρήγορα απ' ότι περιμέναμε.

Πηγή: Jalopnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου